‘Muziek op de Borg’ gaat weer van start na corona periode

Leek – Maar liefst twee jaar hebben muziekliefhebbers de muziekreeks in kasteel Nienoord moeten missen. De coronapandemie gooide roet in het eten en het leek erop dat daarmee een eind was gekomen aan ‘Muziek op de Borg’.

De coördinator Wim de Haas kreeg veel vragen van trouwe bezoekers: “Wanneer starten jullie weer?” Ook artiesten lieten weten te verlangen naar een optreden op de mooie locatie. Vandaar dat de organisatie, nu het wat rustiger is op het gebied van corona, het toch weer gaat proberen.

Op de laatste zondag
Vanaf januari 2023 zijn de concerten weer te bezoeken. Muziek op de Borg blijft het zelfde concept hanteren. Elke laatste zondag van de maand van 14.30 tot 16.30 is de balzaal van kasteel Nienoord weer voor liefhebbers van kamermuziek en jazz. Ook het motto Kwaliteit en Toegankelijkheid blijft gehandhaafd: Mooie muziek door professioneel geschoolde musici. Een kaartje kost slechts € 10,00 voor een middag vol muziek op een prachtige locatie.

Programma
Zondag 29 januari is het Saxofoonquintet Opus 5 te gast. De professioneel geschoolde leden van Opus 5 hebben gemeen dat ze zowel een passie hebben voor  de klassieke kant van de saxofoon als voor het meer jazzmatige karakter van dit mooie instrument. Het repertoire is zeer breed en omvat zowel klassieke- als jazzmuziek en alles daar tussen in.

Zondag 26 februari geeft het Ensemble Pot Baumgarten van Astenrode een concert op de borg. Eigenzinnige luistermuziek in een bezetting van trekzak, bas en percussie/marimba, gegrondvest in de Europese traditie en met invloeden uit andere delen van de wereld.

Tenslotte verrast op 26 maart het Kaukasisch Mannen Ensemble met hun a-capella gezangen uit het Kaukasusgebergte het publiek in het kasteel. Een zevental zangers onder leiding van Yuri Makarov voert het publiek mee in een muzikaal avontuur.

Waar en hoe laat
Het programma Muziek op de Borg zijn concerten op het gebied van klassiek en jazz en vinden steeds plaatst op de laatste zondag van de maand van 14.30 – 16.30 uur in de balzaal van Borg Nienoord. Het aantal plaatsen is beperkt. Het is daarom aan te raden vroegtijdig kaarten te bestellen door kaarten enkele dagen voor het concert af te halen bij Borg Nienoord of per mail te reserveren op [email protected] of online via deze website.

   
Back to top button