Wijzigingen afvalinzameling tijdens de feestdagen

WESTERKWARTIER – Rondom de feestdagen zijn er wat aanpassingen in de afvalinzameling in de gemeente Westerkwartier.

Milieustraten gesloten tijdens feestdagen
Milieustraat de Tweemat Grootegast en locatie Vagroen TOP Gaarkeuken, zijn gesloten op 25 en 26 december en op 1 januari 2021.

Inhaaldagen december/januari
De milieuboerroute en GFT-route van vrijdag 25 december 2020 (Eerste Kerstdag) komen te vervallen en worden niet ingehaald. De milieuboerroute en de route voor restafval van vrijdag 1 januari 2021 (nieuwjaarsdag) worden verplaatst naar zaterdag 2 januari 2021.

Geen extra leging huishoudens waarbij de grijze en groene container in dezelfde even week wordt geleegd
De gemeente leegt in oneven weken de grijze en in even weken de groene containers. Let op! Er zijn een aantal huishoudens waarbij de grijze en groene container in dezelfde even week wordt geleegd. Omdat 2020 53 weken heeft en week 1 hierop volgt, betekent dit voor deze huishoudens dat zij een week langer door moeten met de containers. Deze containers worden weer geleegd in week 2 (11-15 januari 2021).

Kerstbomen
Van 4-8 januari 2021 kunnen kerstbomen aan de weg worden gezet. De gemeente haalt de kerstbomen op de dag dat milieuboer langs komt.

Nieuwe afvalkalender 2021
De digitale afvalkalender voor 2021 is klaar en staat op www.westerkwartier.nl/afvalkalender. Voor bijna 100 huishoudens is er in 2021 een wijziging in de inzameldag(en). Deze huishoudens krijgen een brief met de wijzigingen.

Belangrijke mededeling!
Heeft u, naar aanleiding van het bericht op de gemeentepagina in de (Streek)Krant van 8 december, de afvalkalender op dinsdag 8 of woensdagmorgen 9 december gedownload, afgedrukt of in uw agenda opgenomen (via iCal)? Verwijder dan deze informatie en lees de kalender opnieuw in (of druk deze opnieuw af). Er heeft op dinsdag 8 en woensdagmorgen 9 december een afvalkalender online gestaan waarbij de even (groen) en oneven (grijs) weken waren omgedraaid.

Overig KCA-depot
Noordhorn blijft voorlopig nog gesloten. KCA-routes en ophaaldagen grofvuil voor 2021 komen op de website van de gemeente en op de gemeentepagina te staan zodra deze data bekend zijn.

Wilt u meer weten over afval wegbrengen en afval scheiden kijk op de overzichtspagina over afval op de gemeentelijke website.

   
Back to top button