Rodenburg vergeet tweede helft te scoren

WOLVEGA/LEEK – Op een zonnige zondag reisde de gehele Rodenburg selectie af naar Wolvega om het op te nemen tegen SIOS 1 en 2. Gezien de ranglijst voor beide ploegen een gelijkwaardige tegenstander. Helaas wist Rodenburg 2 niet te winnen, SIOS 2 won met 15-12.

Daarna was het de buurt aan de eerste teams om het tegen elkaar op te nemen. Het was SIOS die de score opende, maar Rodenburg had de aanval daarop een passend antwoord en maakte direct gelijk. Beide ploegen waren in deze fase van de wedstrijd qua score aan elkaar gewaagd en zo werd er om en om gescoord tot een 4-4 tussenstand. Vanaf dat moment kreeg Rodenburg meer grip op het spel van SIOS en liepen de eigen aanvallen ook beter. Hierdoor wist Rodenburg uit te lopen tot een 5-9 voorsprong. Door wat missers aan Rodenburg kant en snelle doelpunten van SIOS wisten zij weer gelijk te komen tot 9-9. De eindfase van de eerste helft was weer voor de gasten uit Leek/Tolbert, waardoor er werd gerust met een 10-12 voorsprong voor Rodenburg.

Voor Rodenburg was het zaak om de voorsprong te behouden en te proberen uit te bouwen. Dit lukte door een score van een vrije bal en afstandsschot. Hierdoor nam Rodenburg weer een voorsprong van 4 doelpunten, 10-14. In deze fase van de wedstrijd was Rodenburg de betere en wist relatief makkelijk te scoren. Rodenburg bleef het betere van het spel laten zien, maar de doelpunten bleven uit. Hierdoor buigde SIOS haar achterstand om naar een 17-14 voorsprong in ruim 20 minuten waarin Rodenburg niet scoorde. Dit lag zeker niet aan het aanvallende spel, maar Rodenburg had veel moeite om doelpunten te maken. Dit bleek onder andere wel uit het missen van strafworpen en een aantal opgelegde kansen. Gelukkig haakte Rodenburg weer aan door 17-15 te maken, maar SIOS maakte hier snel weer 18-15 van. In de laatste minuten probeerde Rodenburg de overwinning nog binnen te slepen door te forceren, maar dit lukte helaas niet. De eindstand gaf vandaag waarschijnlijk niet aan wie het beste spel had maar natuurlijk wel wie de meeste doelpunten maakte, SIOS won iets tegen de verhouding in met 20-16.

Rodenburg sluit hiermee het eerste deel van de veldcompetitie af in de middenmoot van de 2e klasse. Na een week rust zal Rodenburg weer starten met de voorbereiding van de zaalcompetitie, De Parabool zal hierin de eerste oefentegenstander zijn op zaterdag 29 oktober in de Rodenburghal.