Turnsters Tiga uit wijde omtrek plaatsen zich voor toestelfinales

LEEK – Turnsters 2de divisie Leek en omstreken vertegenwoordigen Tiga bij toestelfinales op 13 mei te Vries. De beste 8 turnsters (eerste en tweede divisie) van de drie noordelijke provincies hebben zich geplaatst voor de toestelfinales op 13 mei aanstaande te Vries.

De tweede divisie turnsters van Tiga Leek komen niet alleen uit Leek maar uit de wijde omgeving. Deze turnsters hebben zich gezamenlijk geplaatst voor maar liefst 26 toestelfinales! Bij de categorie instap N2 mogen Myrthe Suurd  en Anoek Esschendal uit Peize hun oefening laten zien. Op sprong (Myrthe) en op balk(Anoek). In dezelfde categorie gaan Laura van Doorn op balk en Noa Kuperus op vloer laten zien wat ze kunnen.  Deze turnsters komen uit Leek.

Esmée Bosma uit Lutjegast (pupil 2 N2) heeft 3 toestelfinales in de wacht gesleept; vloer, brug en balk. Iris Tuinstra uit Niebert en Elsbeth Douma uit Midwolde turnen een leeftijdscategorie hoger namelijk jeugd 1. Iris en Elsbeth gaan strijden om een medaille op de toestellen sprong, vloer en balk.

Kirsten Bruinsma en Marleen Eizenga (jeugd 2) beide afkomstig uit Roden hebben op alle toestellen een plaats bij de beste 8 van de drie noordelijke provincies in de wacht gesleept. Julia de Vries (Zevenhuizen) mag in de categorie junior haar oefeningen op vloer, brug en balk aan de jury laten zien.

In de laatste ronde zullen Marjolein de Haan en Rianne Suurd (senior) beide afkomstig uit Leek hun oefeningen turnen op vloer (Marjolein) en brug (Rianne). Julia, Kirsten en Marleen zullen tevens op 20 mei Tiga vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap tweede divisie in Alphen aan de Rijn.

 

   
Back to top button