Hummel Recycling voert kunststofsortering in vervolg inpandig uit

LEEK – Sinds enkele maanden voert de firma Hummel Recycling onder andere in opdracht van de vier Westerkwartiergemeenten sorteerwerkzaamheden uit, waarbij onder meer de milieuzak handmatig wordt voorgesorteerd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door een groep personen die moeilijk op de arbeidsmarkt hun weg weten te vinden. Dit werkt goed. De plek waar een deel van de scheidingsinstallatie is geplaatst, zorgt echter voor weerstand vanuit de omgeving. Het neervallend restmateriaal en het verplaatsen van containers wordt door omwonenden als storend ervaren.

Om het project een goede kans te geven heeft de gemeente Leek een aantal constructieve overleggen gevoerd met het bedrijf. De voorsorteerwerkzaamheden maken deel uit van de bedrijfsactiviteiten van Hummel Recycling. Om rekening te houden met de omwonenden, heeft het bedrijf besloten om de sortering geheel inpandig uit te gaan voeren. Hiervoor worden deze week aanpassingen gedaan. Zo krijgt het project een mooie kans en blijven de omwonenden gevrijwaard van geluidshinder.

Archieffoto: Google Maps

   
Back to top button