Sparta verliest streekderby van Noordenveld

Zaterdag 13-12-2014 stond de streekderby Noordenveld – Sparta gepland. Sparta die er op papier iets beter voor stond met 3 punten tegen 0 punten van Noordenveld moest winnen om stapje richting de goede kant van de streep te zetten. Noordenveld had nog geen punten gepakt in de zaal, dus ook voor hen was het zaak om alle zeilen bij te zetten. Een belangrijke pot dus voor beide ploegen.

Sparta 1 had een goed voorbeeld gehad van de reserves, zij begonnen matig maar boekten uiteindelijk een prima overwinning! Sparta 1 was vastberaden het succes van de avond door te zetten zodat er 4 punten werden meegenomen naar Zevenhuizen. Sparta opende de score maar kreeg al gauw een tegendoelpunt te verwerken. Beiden ploegen moesten er veel voor doen om een doelpunt te maken. De doelpunten vielen over en weer waardoor beide ploegen gretig werden. Dit resulteerde in veel vrije ballen. Sparta moest er voor zorgen dat het de tweede helft minder overtredingen zou maken zodat Noordenveld die erg scherp was vanaf 2,5 meter, niet de kans kreeg om deze vrije kansen te benutten. Er werd met 8-7 gerust.

Na de rust was het Noordenveld die een klein gaatje sloeg van 2 punten. Dit was niet de eerste keer in de wedstrijd de één van beide ploegen een verschil van 2 maakte. Ook in de eerste helft kwam zowel Noordenveld als Sparta één keer op een verschil van 2 punten voorsprong. Maar hoe gemakkelijk de voorsprong werd gemaakt, werd deze ook weer weggegeven. Een echte derby zouden de neutrale toeschouwers hebben gezegd.
Na 10 minuten in de tweede helft kwam Sparta weer op gelijke hoogte, de stand was 11 tegen 11.
Op dat moment brak er een cruciale fase aan voor Sparta waar het niet thuis gaf. Er werden belangrijke kansen gemist waardoor Noordenveld het gevoel kreeg dat er iets te halen viel.

Er werd verdedigend gezien meer druk gezet op het aanval spel van Noordenveld, tevergeefs. Vanaf 15 minuten voor het eindsignaal liep Sparta achter de feiten aan. Het stond steeds tegen een achterstand aan te kijken. Als de gelijkmaker werd gescoord kreeg het ook meteen weer een tegendoelpunt te verwerken. Tot aan de laatste paar minuten bleef het stuivertje wisselen, maar zoals gezegd was het Noordenveld die Sparta telkens een stap voor was. De strijd was gestreden. Eindstand 21-18.

Volgende week speelt Sparta haar laatste competitie wedstrijd voor de feestdagen tegen de koploper: Sparta uit Zwolle. Het programma van volgende week in de Topsporthal:
Sparta 3 – Mid-Fryslan 5         16:50 uur.
Sparta 2 – CSL 4            18:00 uur.
Sparta 1 – Sparta 1 (Zwolle)    19:30 uur.