Leekster erfpacht, goedkoper wonen in Leek

LEEK – Iedereen die een nieuwe woning koopt of laat bouwen in de gemeente Leek kan vanaf 1 januari 2014  kiezen tussen kopen of pachten van de bijbehorende bouwgrond. De gemeente Leek wil met de Leekster erfpachtvariant het wonen in de gemeente voor zowel starters, doorstromers maar ook voor senioren die een nieuwbouwwoning willen kopen, nog aantrekkelijker maken.

Erfpacht is mogelijk bij alle woningbouwkavels die door de gemeente Leek worden uitgegeven. Of u nu een zelf een nieuwe woning wilt realiseren of een nieuwe woning koopt van een projectontwikkelaar, de keuze is vrij.

 

Met de Leekster erfpachtvariant wordt het nog aantrekkelijker om in de gemeente Leek een nieuwe woning te kopen. Door aantrekkelijke voorwaarden liggen de maandelijkse woonlasten tot wel 10% lager. De erfpachtcanon (de “huur” die u voor de grond betaalt) wordt met een gunstig tarief van 4,5 % voor 20 jaar vastgezet. De grondwaarde waarover dit tarief wordt berekend, om de canonhoogte te bepalen, blijft 30 jaar gelijk. Pas na 30 jaar stijgt de grondwaarde met 2% per jaar.

 

Met de Leekster erfpachtvariant is de erfpachtcanon voor een lange periode duidelijk: u weet waar u aan toe bent!  Ook biedt dit voldoende zekerheid voor een bank om een hypotheek te kunnen verstrekken over de koopsom van de woning zelf. Daarnaast kunt u elk jaar besluiten om alsnog de kavel te kopen tegen aantrekkelijke voorwaarden.Voor meer informatie over de Leekster erfpachtvariant kunt u contact opnemen met de gemeente Leek.

Back to top button