Theater te Water ‘Een Frisse Wind’ speelt in Leek.

 LEEK – Vrijdagavond 20 december speelt  Theater te water om 20.00 uur in Punt 1 bij De Oude Ulo aan de Rodenburg 1b te Leek. De voorstelling is gebaseerd op The Old Law (de ouderen wet), een stuk uit 1618.

Onlangs is dit stuk gespeeld in Londen door The Royal Shakespeare Company, nu onder de titel “Een Frisse Wind” door Theater te Water in onze theaterzaal van Punt 1, naast de Rodenburghal te Leek.

Het is een absurd stuk dat raakt aan de huidige discussie over de vergrijzing van de maatschappij. En dat na 395 jaar nog steeds gezien mag worden. Bij Theater te Water wordt het een clownesk geheel. Met slimmeriken en dommeriken, slechteriken en goederiken, braveriken en schurken. Ze tuimelen over elkaar heen, maken elkaar het leven zuur of proberen juist elkaar gelukkig te maken. Er wordt gelachen en gehuild.
En dat allemaal door die ene nieuwe wet van hertog Evander, waarvan niemand kan geloven dat het waar is. Mannen en vrouwen worden bij het bereiken van een bepaalde leeftijd op hun verjaardag, door de hertog zelf in zee gegooid.
Dat levert reddingsacties op, zwendel in geboorteakten. Wie houdt van zijn vader en moeder en wie niet? Alles is in rep en roer en het wordt al gekker. Maar aan het slot blijkt de hertog nog een troef in handen te hebben, die het stuk een heel andere wending geeft.
‘Een Frisse Wind’ is, omdat het over generaties gaat, geschikt voor jong en oud.

Reserveer op tijd want vorig jaar speelde men voor een uitverkochte zaal.

Datum:           Vrijdag 20 december 2013

Locatie:          Punt 1 in Leek Rodenburg 1b te Leek
Aanvang:      20.00 uur
Entree:           tot 21 jaar      € 8,00 p.p. en vanaf 21 jaar € 12,50 p.p

Reserveringen: [email protected] of 0594-517877

Back to top button