Zonnige wedstrijd KC Rodenburg tegen KV Emmeloord

LEEK – KC Rodenburg nam het afgelopen weekend op tegen KV Emmeloord. De ploegen hebben elkaar nog niet eerder getroffen in de competitie, dus op deze zonnige, warme dag moesten ze vooral van eigen kracht en spel uitgaan. Emmeloord wist snel op 0-1 te komen, maar het was de HHZ-formatie die snel wist uit te lopen naar een 7-3 voorsprong.

De ploeg uit Emmeloord liet het er niet bij zitten en wist de korf voor rust nog 6 keer vinden. Bij Rodenburg liep het spel wat moeizamer in deze periode en liepen de scores wat terug. Er werd met 10-9 gerust. Na de rust was het de ploeg uit Emmeloord die gelijk 2 keer scoorde. Reden voor Rodenburg om er alles aan te doen om de aansluiting te houden. Tot 13-13 lukte dit en daarna was het opnieuw de HHZ-formatie die een gat van 5 doelpunten wist te slaan. Dit hebben zij niet meer uit handen gegeven. De scheidsrechter floot de wedstrijd af bij een stand van 23-18.

Rodenburg 2 nam het op tegen het tweede team van KV Emmeloord. De ploeg uit Emmeloord schoot met scherp en wist snel uit te lopen tot een royale voorsprong. Door geduldig spel wist Rodenburg knap terug te komen tot 1 doelpunt. Emmeloord zette op dat moment een aantal tactische wissels in en wist de wedstrijd te winnen met 18-9.