Bermen maaien in de gemeente Westerkwartier van start

Westerkwartier – Medewerkers van de buitendienst en De Zijlen zijn nu bezig met het maaien van de bermen buiten de bebouwde kom. Hieronder lees je meer over hoe en wanneer de bermen worden gemaaid in het Westerkwartier.

Eerste ronde
Dee eerste ronde wordt nu gemaaid. In deze ronde maaien ze de berm ongeveer tot ruim een meter vanaf de weg. Dit wordt ook gedaan bij de uitzichthoeken bij wegkruisingen.

Tweede ronde
Na de zomer wordt de tweede ronde gemaaid. Dan maaien ze de hele berm en wordt het gemaaide gras afgevoerd. Na deze ronde wordt verder gewerkt met het schonen van de sloten. Het maaien van de bermen en schonen van de sloten laten de gemeente deze ronde door twee aannemers doen.

Schonen van sloten
De twee aannemers die in het najaar de bermen maaien en de sloten schonen zijn:

  • Firma S. Vogelzang uit Boerakker. Zij doen dit ten zuiden van het Starkenborghkanaal;
  • Firma A.J. van der Werf uit Bedum. Zij doen dit ten noorden van het Starkenborghkanaal.

Langs fiets- en wandelpaden
Verder wordt er gemaaid langs de fiets- en wandelpaden buiten de bebouwde kom ongeveer vier keer per jaar een strook van een halve meter. Zo kunnen fietsers en wandelaars veilig gebruik maken van de paden.

Maaien zonder overleg of toestemming
Hier en daar ziet de gemeente dat anderen dan medewerkers van de buitendienst of aannemers bermen maaien. Dit gebeurt zonder overleg of met toestemming van de gemeente. Dit is niet toegestaan. De gemeente meldt dit dan ook bij de politie. Wanneer sprake is van een overtreding van de Natuurwetgeving, dan meldt de gemeente dit bij het daarvoor bevoegd gezag. Dat kan de provincie of het waterschap zijn.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Westerkwartier via telefoonnummer 14 0594. Meer info over maaien en hoe de gemeente rekening houdt met vlinders, bijen en andere dieren.

   
Back to top button