Korfballers Sparta verslaan DTS in Harkema; “Schotklok komt naar Zevenhuizen”

Harkema – Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie de laatste zaalwedstrijd van dit seizoen. Tegenstander? Het reeds gedegradeerde DTS uit Surhuizum. Sparta, dat de afgelopen weken hard moest werken voor de punten, moet winnen om het kampioenschap en de promotie naar de 1e klasse veilig te stellen.

In een goed gevulde sporthal de Fugelkamp in Harkema was het Sparta dat als eerste de korf vond. De spanning was terug te zien in de spelers, want echt loskomen van DTS lukte in de eerste helft niet. Met een stand van 7-9 worden de kleedkamers opgezocht.

Coach Van der Lei was positief in de rust. De Zevenhuisters moeten blijven lopen en de juiste mensen op de juiste plekken neerzetten. Met elkaar doorzetten, binnenhalen die buit!

Hoofd koel houden
Na rust is het wederom Sparta dat meteen twee goals scoort. Met wat tactische wissels loopt Sparta uit naar een stand van 8-14. Halverwege de tweede helft is het DTS dat het gat wat kleiner weet te maken tot 13-16 en weer wat spanning in de wedstrijd terugbrengt. Echter is het Sparta dat het hoofd koel houdt en de wedstrijd goed uitspeelt. Het publiek staat inmiddels op de banken en bij 15-17 fluit scheidsrechter De Boer af en barst het feest los. Promotie en kampioen in de 2e klasse, dat betekent dat volgend jaar, in de historie van de club, de schotklok naar Zevenhuizen komt.