Leekster Eagles: Erwin Mensink houdt zijn doel schoon (Video)

LEEK – Bij het voorstellen van FC Marlene 2 was het al zichtbaar. Dit is een jong team waar Leekster Eagles tegenover kwam te staan. Nadere inspectie leerde dat de jongste speler, de keeper nog maar 16 jaar is.

De oudste speler van Marlene had de leeftijd van 21 jaar. Jonge honden die er alles aan moesten doen om de Eagles geen kansen tot scoren te geven. In de eerste helft was deze missie succesvol. Het doel van Marlene zat stijf op slot en anders kwam er de sluitpost Ezra Brouwer in beeld die goed raad wist met de lage ballen die vanuit de Leekster linies richting zijn doel werden afgeschoten.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Terwijl de Eagles aan het zoeken waren naar een opening in de linies was het ineens Roy de Vries die voor de keeper uitkwam en met een behendig balletje deze verschalkte en de stand op 1-0 kwam. Met nog 6 minuten op de klok brak Karim Layeb door de verdediging en wist de stand met een gericht schot te veranderen in 2-0. In de slotfase zette Marlene de vliegende keep in waardoor de druk in het doelgebied van de Eagles verhoogd werd. Voor de eindstand maakte het niet meer uit, de klok bleef staan op 2-0. De 3 punten blijven in Leek, 4 gele kaarten voor Marlene en 1 gele kaart voor Erwin Mensink is het eindresultaat.