Gemeente doet aangifte van bekladden regenboogzebrapad in Niekerk

Niekerk – In de nacht van zaterdag op zondag in het afgelopen weekend is het net aangelegde regenboogzebrapad aan de Zandumerweg in Niekerk beklad. De gemeente Westerkwartier doet hiervan aangifte bij de politie. De gemeente is bezig met het schoonmaken en herstellen van het pad.

Het pad met de regenboogkleuren is aangelegd ter ere van het 25-jarig jubileum van camping De Heerenborgh in Niekerk. Vrijdag 20 augustus opent wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier het regenboogzebrapad.

Wethouder Elly Pastoor: “We keuren het bekladden van het net aangelegde regenboogzebrapad ten zeerste af. Dit gedrag tolereren we niet in onze gemeente. We doen daarom ook aangifte. We willen als gemeente zorgen dat iedereen ongeacht seksualiteit, geaardheid of gender zich veilig en gewenst voelt in het Westerkwartier.”

Verzoek
Begin dit jaar heeft één van de bezoekers van de camping een verzoek ingediend voor het plaatsen van een regenboogzebrapad. Om op deze manier aandacht te besteden aan het jubileum van de camping.

Wethouder Elly Pastoor: “Als gemeente waren we gelijk enthousiast. De eigenaren, Jan en Hilbert, runnen al 25 jaar met veel passie deze camping en leveren een grote bijdrage aan de acceptatie van homoseksualiteit. Als gemeente hopen wij dat de camping de komende jaren nog vele gasten mag ontvangen.”

Foto: Auke Mulder/112Groningen.nl

   .
Back to top button