Wethouder Pastoor opent regenboogzebra in Niekerk; die na vernieling opnieuw is geverfd

Niekerk – Vrijdag 20 augustus heeft Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier een regenboogzebra geopend aan de Zandumerweg in Niekerk. Ze deed dit ter ere van het 25-jarig bestaan van camping De Heerenborgh in Niekerk.

De regenboogzebra werd afgelopen 15 augustus nog besmeurd met verf. De gemeente heeft hiervan aangifte gedaan en voor de opening van vandaag, is de zebra opnieuw geverfd.

De regenboogzebra is een symbolische markering op de weg in de kleuren van de regenboogvlag. Het is bedoeld om (meer) aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen, de lhbtiq+-gemeenschap.

Initiatief
Verantwoordelijk wethouder Elly Pastoor: “Het initiatief voor het plaatsen van deze symbolische regenboogzebra komt van een vaste bezoeker van de camping. Om op deze manier aandacht te besteden aan het 25-jarig bestaan van camping De Heerenborgh. We ondersteunen het initiatief van harte. Met het plaatsen van deze regenboogzebra willen we oproepen tot meer verdraagzaamheid en tolerantie voor de lhbtiq+-gemeenschap. De camping is een plek waar gasten dankzij de gastvrijheid van de eigenaren Jan en Hilbert graag terugkomen. Zij runnen met veel passie deze camping en leveren een grote bijdrage aan de acceptatie van homoseksualiteit. Als gemeente hopen wij dat de camping de komende jaren nog vele gasten mag ontvangen.”

Regenboogzebra
Een regenboogzebra is een gedeelte van de openbare weg dat is voorzien van de kleuren van de regenboogvlag. Het is een symbolische markering en heeft geen formele status. Voetgangers kunnen hier bij het oversteken geen rechten aan ontlenen.

Foto’s: Robert van der Veen/NiekerkNieuws.nl

   
Back to top button