OWK 1 – de Waterpoort 1 spelen 14-15

OOSTWOLD – Afgelopen zaterdagavond stond, na de overwinning van OWK 2, voor OWK 1  de wedstrijd tegen geduchte tegenstander de Waterpoort uit Sneek op het programma.

Met een goed begin van de wedstrijd kwam OWK snel op een 2-0 voorsprong. Na de eerste tegengoal van de gasten wisten beide ploegen ondanks goed verdedigingswerk aan beide kanten, regelmatig te scoren. Na een gelijkopgaand begin van de 1e helft kon OWK halverwege een gat slaan van 4 doelpunten verschil en leek er geen vuiltje aan de lucht. Het slot van de eerste helft was het echter de Waterpoort die aansluiting vond en het verschil terug wist te brengen tot 1 punt achterstand. De kleedkamers werden opgezocht met een 9-8 tussenstand. Coach Michel Daling sprak in de rust zijn tevredenheid uit over het verdedigende werk van zijn ploeg. Aanvallend vrijuit en slim blijven spelen was het devies voor de tweede helft.

De Waterpoort wist gelijk na rust de stand volledig gelijk te trekken naar en 9-9 stand. De Oostwoldjers wisten daarna in korte tijd voor de tweede keer in deze wedstrijd een gat van vier doelpunten te slaan, met een 13-9 voorsprong leek het de goede kant uit te gaan voor de Cinx formatie. De Waterpoort dichtte dit gat echter even snel en kwam terug tot 13-12. Op dat moment stokte de score bij het eerste aanvalsvak van OWK, nog eenmaal wisten ze via een mooie doorloopbal de korf te vinden. De Waterpoort wist de twee aanvallen daarna beide korf te treffen en kwam daarmee langszij, 14-14. Met twee wissels werd toen geprobeerd een OWK doelpunt te forceren, het mocht echter niet baten waar aan de andere ka nog wel een doelpunt viel. De Waterpoort kwam hiermee voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Het lukte OWK niet om in het slot van de wedstrijd de gelijkmaker binnen te schieten en moest haar eerste nederlaag dit seizoen incasseren.

Met 3 verliespunten dit eerste deel van de veldcompetitie doet OWK volop mee voor het veldkampioenschap.