Openluchtspel op Podium Nienoord gaat door!

Leek – De coronaregels laten het toe, dus binnen de mogelijkheden die de regels bieden, brengt Speelgroep Leek op 25 en 26 september a.s. traditiegetrouw een openluchtspel op Podium Nienoord in Leek.

Repeteren was lange tijd lastig en ook was onduidelijk of de voorstellingen doorgang kon vinden binnen de coronaregels. Regisseur Hiepie Hoogeveen: “We zijn steeds blijven zoeken naar mogelijkheden en toen de regels dat toelieten zijn we gelijk weer bij elkaar gekomen. We wilden graag weer vóór de zomervakantie spelen maar daarvoor was de repetitietijd te kort. We hebben nu gekozen voor een kortere voorstelling en spelen in september. Dat leek ons haalbaar en het is gelukt. Met creativiteit en een grote inzet van de spelers kunnen we dan iets !”. moois laten zien. De mensen zijn toe aan een gezellig uitje en dat kunnen wij ze nu bieden, zelfs mét een gratis kopje koffie.”

Voor ‘Heden soep van de dag’ heeft Hiepie een theatertekst samengesteld, gebaseerd op bestaande en nieuwe tekstfragmenten.

Pas heropend restaurant
Een aantal kleurrijke figuren schuift aan op het terras van een pas heropend restaurant waar het personeel zijn draai nog moet vinden. Om de klanten te lokken is het eerste kopje koffie alvast gratis en met een koekje erbij wordt gehoopt op een enthousiaste binnenkomer met winstgevende klandizie tot gevolg.

Dat lukt zeker met de zussen Gré en Tré. Ze genieten zichtbaar van een uitgebreide zomerse maaltijd, terwijl op de achtergrond een pianiste genoeglijk de sfeer ondersteund met lichte muziek. Echter, bij het natafelen wordt een precair onderwerp aangesneden en de oude gewoonte van pesten en leedvermaak steekt weer de kop op tot hilariteit van de andere gasten. Onder die gasten bevindt zich een nogal ruziezoekend karakter Van Waarden, die zich het kaas niet van het brood laat eten en voortdurend op een confrontatie uit is. Verder zoekt een nette zakenman Gottfried onrustig naar een geschikte stoel om van een lichte maaltijd te gaan genieten, maar dreigt niet verder te komen dan het herhaaldelijk door het wispelturige personeel aangeboden gratis kopje koffie. Buikspreker Herman kampt met buikklachten.

Intiem en ongemakkelijk
En er is een intiem afspraakje met Els waar Mink erg naar uit heeft gezien, maar dat nogal pijnlijk en ongemakkelijk verloopt. De jaloerse kok Jaap ventileert ongegeneerd zijn liefdesverdriet om Verona. Zijn onmacht over het bereiden van de dagsoep leidt tot een grotesk slotakkoord.

Het lijkt één groot misverstand van eenzame mensen die niet goed meer weten contact te maken na de veel te lange Coronastilte. Of zijn het andere omstandigheden, een verkeerde timing of gewoon verkeerde stoelen? In ieder geval leidt het tot een dik uur vermaak en hilariteit.

Koffie en lekkers
Net als voor de gasten van het restaurant ‘Soep van de dag’ is er gratis koffie-met-iets-lekkers voor de bezoekers. Dit is inbegrepen bij de entreeprijs, want we zijn blij dat u weer langskomt bij Speelgroep Leek. Er zijn op beide data twee middagvoorstellingen, om 13:30 en om 16:00 uur.

Koop je ticket
Kaarten voor ‘Soep van de dag’ zijn te bestellen via de website www.speelgroepleek.nl. U ontvangt na uw bestelling een bevestigingsmail met als bijlage uw bestelde kaarten. Deze kunt u printen en meenemen maar u mag deze op uw telefoon laten zien.

Naast de entreekaart heeft u ook een corona-toegangsbewijs nodig. Deze kunt u printen of op uw telefoon laten zien. Ben je jonger dan 13 jaar? Dan heb je dit bewijs niet nodig.

Back to top button