Nieno`s Sinterklaasfeest meer dan zomaar een Sinterklaasfeest

LEEK – Het kan u niet zijn ontgaan, Nieno`s Sinterklaasfeest op woensdag 3 december in de Rodenburghal Leek. Grote borden langs de kant van de weg in Leek en omgeving, flyers, berichtgeving via de geschreven media en Social Media en natuurlijk de groots opgezette spaaractie van de Handelsvereniging Leek-Nietap.

De promotie van het feest is in volle gang en veel ouders met kinderen hebben het er over op het schoolplein of bij de sportvereniging. Dat het evenement opvalt wordt wel bewezen doordat de nieuwe eigenaar van de Jumbo Supermarkten in Leek (Maripaan Groep) vroegtijdig instapte en besloot met de Jumbo mee te doen aan de spaaractie. Ook buiten de regio wordt het enthousiasme gedeeld, onder andere door de firma Hoomark BV uit Hoogeveen. Zij hebben 70 rollen pakpapier gratis aangeboden omdat ze het initiatief fantastisch vinden. Het pakpapier zal worden gebruikt als decoratie in de zaal en op het podium.

Afgelopen week heeft de organisatie van Nieno`s Sinterklaasfeest bekend gemaakt dat ook meidengroep RAAK komt optreden tijdens het feest van de goedheiligman. RAAK scoort momenteel een grote hit met ‘De Sinterklaas Welkomstdans’ waarin ze samen zingen met Danspiet, bekend van de Club van Sinterklaas. Een aansprekend programma met onder andere Nieno, Coole Piet, RAAK, Sinterklaas en zijn zwarte Pieter zorgen ervoor dat bezoekers Nieno`s Sinterklaasfeest nooit meer zullen vergeten.

Bijna 40 winkeliers uit Leek doen mee aan de spaaractie waarbij men kan sparen voor maar liefst 75% korting op een entree kaart. Door deze actie is het mogelijk om voor 1,75,- euro een kaart te bemachtigen. Bij iedere 10,- euro aan boodschappen bij één van de deelnemende winkeliers ontvangt men een spaarzegel. Een volle kaart van 10 zegels geeft recht op 75% korting zodat het evenement voor vrijwel iedereen toegankelijk is. Het leuke van deze actie is dat mensen zonder kinderen toch gaan sparen voor vrienden of bekenden aldus de organisatie.

De samenwerking tussen diverse partijen voor Nieno`s Sinterklaasfeest is uniek te noemen. Stichting Landgoed Nienoord,  Handelsvereniging Leek-Nietap, Stichting Evenementen Westerkwartier en een aantal ondernemers uit Leek en Tolbert hebben voor het eerst de handen in één geslagen waarbij Nieno`s Sinterklaasfeest het eerste resultaat is. Nu al staat vast dat er in 2015 meer initiatieven volgen waarbij samenwerking en een gezamenlijke uitstraling centraal staan.

Informatie over Nieno`s Sinterklaasfeest en de spaaractie met deelnemende winkeliers staan op de website www.sintinleek.nl.

   
Back to top button