Succesvolle 17e editie ATB Veldtoertocht Zevenhuizen

Zevenhuizen – Vanwege de coronamaatregelen moest vorig jaar een editie worden overgeslagen. Maar afgelopen zondag stonden maar liefst 450 rijders weer in de startblokken om deel te nemen aan de 17e editie van de Zeuv’mhuuster ATB Veldtoertocht. ‘Eindelijk weer in de wei.’ Dat was het gevoel die dag die rijders van heinde en verre deden uitnodigen om te starten.

Om 9:00 uur werd er gestart vanaf MFC De Molenstreek, het prachtige multifunctionele centrum die Zevenhuizen nu rijk is. Daar vetrokken de rijders om een parcours van 35 of 55 kilometer te trotseren.

Westerkwartier en Noordenveld
De route, die in vergunning van de desbetreffende gemeenten werd toegestemd, leidde de rijders over onverharde percelen in de gemeenten Westerkwartier en Noordenveld. Op de twee verzorgingsposten in Leutingewolde en in Een werden de rijders getrakteerd op een versnapering in de vorm van een krentenbol en banaan.

Unieke windrichting
Meer dan 60 vrijwilligers waren deze dag in touw om de rijders veilig en verzorgd over de eindstreep te laten komen. De Stichting ATB Zevenhuizen kijkt tevreden terug en mocht uit waardering van vele rijders een compliment in ontvangst nemen. De ATB Veldtoertocht in Zevenhuizen kenmerkt zich als uniek. Ieder jaar wordt er een andere windrichting gekozen waar de route op uitgezet wordt.

Grote dank
Vele landeigenaren, zowel privé als overig landschapsbeheer, maakten dit jaar de tocht weer mogelijk. De Stichting ATB Zevenhuizen spreekt hierover haar grote dank uit, alsmede aan al haar sponsoren, vrijwilligers en uiteraard aan de deelnemers die op de pedalen hebben gestaan.

   
Back to top button