Glazenhuis voor 3 FM Serious Request in Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN –  Woensdagavond heeft Burgemeester Hoekstra de 4 bewoners op in het glazen huis 7huizen opgesloten. Theo Onnema, Chris de Bruin, Annet Oosterhof en Maria Roffel hebben zich vrijwillig in laten insluiten tot en met zondagmorgen 6:00 uur.

Ook dan zal Burgemeester Hoekstra aanwezig zijn om ze weer vrij te laten. Aansluitend gaan we lopen van Zevenhuizen naar glazen huis Leeuwarden (48km). Tijdens deze dagen zijn er 24 uur per dag activiteiten op het terrein van KV Sparta. Elke avond zijn er DJ-s aanwezig.

Op de zaterdag worden de gehele dag activiteiten gehouden waaronder vanaf 16:00 uur een grote veiling. Er wordt oa een judopak van Kim Polling geveild. We hopen op een grote opkomt. Al het ingebrachte geld gaat ten goede aan 3FM Serious Request. Weer een grandioos project voor en door 7huusters. Dit alles georganiseerd door Stichting Promotie 7huizen. De verichtingen in het glazenhuis kunnen door de webcam live worden gevolgd via http://www.7huizen.nl.

Stichting Wandelsport 7Huizen gaat zich ook nu weer inzetten voor het Glazen Huis. In 2009 stond het Glazen Huis in de stad Groningen en werd er tijdens een hevige sneeuwstorm van Zevenhuizen naar Groningen gelopen, nu gaat de wandeltocht van Zevenhuizen naar het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Een afstand van ca. 45 km. Door de vele wandelaars, kerken, verenigingen en verschillende andere sponsors wordt een aanzienlijk bedrag door Stichting Wandelsport 7Huizen afgeleverd bij het Glazen Huis.

3 FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Elk jaar sterven ruim 800.000 kinderen aan diarree, elke dag 2200 kinderen. Dat zijn ruim 70 volle schoolklassen per dag. Jonge kinderen, met name die tot 5 jaar oud, zijn kwetsbaar omdat ze nog weerstand moeten opbouwen en diarree breekt de weerstand af. Kinderen met diarree, die niet behandeld worden, sterven door uitdroging.

De drie DJ ‘s in het Glazen Huis in Leeuwarden gaan van 18 december t/m 24 december alles doen om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de aanpak van deze stille ramp. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen, en met training en informatie over het belang van goede hygiëne.

Zondagmorgen 22 december is de start van deze wandeltocht vanuit het terrein van KV Sparta in Zevenhuizen . De route is verdeeld in 7 etappes van elk ongeveer 7 kilometer. Wandelaars kunnen de hele route lopen of kiezen uit één of meerdere etappes. De route wordt binnenkort bekendgemaakt.

Sponsorbedragen kunnen worden gestort op:

Banknr. 103789200 t.n.v. St. Wandelsport 7Huizen/Het Glazen Huis

Foto’s: Jan Beets

 

Back to top button