Leekster Eagles strijdend ten onder in Den Helder

DEN HELDER/LEEK – Op een dag als 1 april kun je natuurlijk wel iets verwachten bij een zaalvoetbalwedstrijd. Zo werd het veterstrikdiploma in de vorm van een gele kaart uitgereikt aan Stefan Brouwer.

Interim voorzitter Peter Westra zocht de aandacht van onze huisfotograaf door zijn telefoon boven vanaf de tribune naar beneden in de zaal te laten vallen, bijna op haar hoofd. Maar er zijn gelukkig geen gewonden gevallen! In de eerste helft was het Zeemacht die verandering in de stand bracht door in vierde minuut de 1-0 neer te zetten. De spelers van Leekster Eagles waren goed gefocust op de wedstrijd en hielden de kop er goed bij. Helaas werden de kansen niet benut. Zeemacht wist wel raak te schieten en de ruststand werd 2-0.

In de tweede helft was het wederom Zeemacht die een kans wist te benutten en in de derde minuut werd het 3-0. De Eagles begonnen enorm veel druk te zetten en met de inzet van Petrit Hoxhaj als vliegende keeper kregen de spelers van Zeemacht het erg druk in hun eigen doelgebied. De bal vloog de spelers en de keeper van Zeemacht om de oren, maar het duurde nog tot 3 minuten voor tijd eer er daadwerkelijke een bal het doel trof en de stand 3-1 werd. Zeemacht bleef stand houden in. In de laatste minuut voor tijd wist Zeemacht nog van afstand een bal in het lege doel van Leekster Eagles te krijgen waardoor de eindstand 4-1 werd.