Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

Westerkwartier – Wandelen door het coulisselandschap, over dijken, wierden en akkers. Onderweg kom je pittoreske dopen, borgen en musea tegen. Dit wordt het decor voor de Tocht om de Noord 2022.

Want na de gemeente Eemsdelta vindt de tocht volgend jaar plaats in het Westerkwartier. Zondagmiddag is de vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra van de nieuwe gastgemeente.

De Tocht om de Noord is een tweedaags wandelevenement in de provincie Groningen die jaarlijks in september georganiseerd wordt. De exacte route van de komende editie is nog niet bekend, wel is al duidelijk dat verhalen centraal staan.

De diversiteit van landschap en de hoeveelheid verhalen in het Westerkwartier zijn enorm. Denk aan Abel Tasman, waterloop Oude Riet, Middag Humsterland met de strijd tegen het water en landgoed Nienoord. Ook nieuwe verhalen van bijvoorbeeld natuurontwikkeling in het Zuidelijk Westerkwartier zijn niet bij iedereen bekend, maar de moeite waard om te vertellen. Wandelaars kunnen in 2022 dwalen door verhalen in het Westerkwartier!

   .
Back to top button