Opening Minibieb genaamd ‘KinderZwerfboekStation’ in Leek

Leek – Bij Kindercentrum De Jonge Wereld in Leek wordt een KinderZwerfboekStation geopend op 1 juni
aanstaande. Daarna kunnen alle kinderen uit de gemeente Westerkwartier hier terecht voor een zwerfboek.

Het kastje met boeken is te vinden aan de voorkant van het gebouw van het kindercentrum. Op woensdag 1 juni om 15.00 uur is iedereen van harte welkom voor de opening van dit KinderZwerfboekStation door wethouder Elly Pastoor!

Locatie: Station Rodenburg, naast de Rodenburghal, Rodenburg 1b in Leek

Neuzen in het kastje
Na de opening mag iedereen in het kastje neuzen en een leuk boek meenemen om thuis te lezen! Dit KinderZwerfboekStation is een samenwerking tussen Kindercentrum De Jonge Wereld en Humanitas Westerkwartier. De Jonge Wereld beschikt over meerdere locaties, waaronder Station Rodenburg waar ook de Sport BSO en peuteropvang Vogelvlucht gevestigd zijn. Sinds eind 2021 huurt Humanitas daar een kantoorruimte. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.

Goede samenwerking
Inge van der Veen (coördinator VoorleesExpress en Thuisadministratie Humanitas) is heel blij met het de minibieb bij de kinderopvang: ‘Dit is een van de uitkomsten van de samenwerking tussen De Jonge Wereld en Humanitas. We vinden het heel leuk dat we onze krachten bundelen om alle kinderen gelijke kansen te bieden. Leren lezen is heel belangrijk voor de (taal) ontwikkeling van kinderen en daarom vinden we het goed dat alle kinderen toegang tot boeken hebben. Met de minibieb hopen we dat veel

   
Back to top button