Extra veel oliebollen voor de voedselbank leek en Roden

LEEK – Het is een traditie geworden dat Daniel Teekens van de oliebollenkraam op De Dam in Leek vlak voor de kerstdagen een grote hoeveelheid oliebollen en krentenbollen bakt voor de Voedselbank.

Jaarlijks moeten steeds meer gezinnen uit de gemeente Leek en de gemeente Roden een beroep doen voor ondersteuning in hun dagelijkse levensbehoeften. De teller van hulp vragende gezinnen staat inmiddels op 123. Een zorgelijke ontwikkeling omdat het ook voor de vrijwilligers van de voedselbank steeds moeilijker wordt om voldoende voorraden binnen te halen om aan de grote vraag te voldoen.

Met een extra grote hoeveelheid vers gebakken oliebollen kunnen ook de gebruikers van de voedselbank ook dit jaar weer van een gezellige oudejaarstijd genieten.  Vrijdagmorgen bakte de oliebollenboer maar liefst 1200 eindejaars lekkernijen voor de voedselbank een geste die de Leekster oliebollenkraam op De Dam nog graag jaren herhaalt.

Foto’s: Mieneke Zevenberg

Back to top button