Wold & Waard gaat woningen verkopen tegen taxatiewaarde; “We willen starters een kans geven”

Westerkwartier – Woningcorporatie Wold & Waard start met het verkopen van woningen tegen taxatiewaarde. Het gaat om een proef met 6 woningen.

De woningen worden verloot onder belangstellende starters uit het Westerkwartier. Zij betalen een vaste prijs, namelijk de taxatiewaarde. Daarmee krijgen starters een eerlijke kans op de woningmarkt.

Wold & Waard geeft tegengas
De woningmarkt is op dit moment een gekkenhuis. Anneli Bouckaert, manager Woondiensten vertelt: “Vind maar eens een woning die past bij je wensen én bij je budget. Als je eindelijk een woning op het oog hebt en een bod wilt uitbrengen, blijken er veel kapers op de kust te zijn. Wil je eigenaar worden van die woning? Dan moet je waarschijnlijk flink overbieden. Dat maakt een eerlijke kans voor de meeste starters vrij klein.”

Meeloten voor zo’n starterswoning
De loting is alleen bedoeld voor starters die een binding hebben met het Westerkwartier. Een starter is iemand die voor het eerst een woning koopt. Er geldt een zelfbewoningsplicht bij deze woningen. Daarnaast zijn de kosten koper en de kosten voor het uitmeten van het kadaster voor de koper. Verloting vindt plaats door een notaris.

Maatschappelijke taak in het Westerkwartier
“Als woningcorporatie heeft Wold & Waard een maatschappelijke taak in het Westerkwartier. Onze kerntaak is het verhuren van sociale huurwoningen. Maar af en toe kunnen we een woning verkopen. Een deel van die woningen zijn heel erg geschikt als starterswoning. En omdat het momenteel voor starters bijna niet te doen is om aan een woning te komen, willen wij starters daarin tegemoetkomen”, aldus Bouckaert.

Inschrijven of meer informatie
Makelaardij Reinette uit Marum regelt de verloting en verkoopt de woningen. Wil je meer informatie over de woningen of je inschrijven voor de verloting? Meer informatie is te vinden op https://www.makelaardijreinette.nl/

Back to top button