Vijf bedrijven aan de slag met plannen voor nieuwe woonwijk gemeentehuis Leek

Leek – Op 21 maart startte de verkoopprocedure van gemeentehuis Leek, met als doel de locatie te ontwikkelen tot een duurzame woonwijk. Uit elf geïnteresseerde partijen zijn vijf bedrijven geselecteerd die een concreet plan voor het terrein mogen indienen.

Na de openbare voorselectie zijn de volgende partijen door naar de gunningsfase in willekeurige volgorde: Slokker Vastgoed B.V., Zenzo MV Noord Oost B.V., Van Wijnen Projectontwikkeling Noord B.V., Hegeman Ontwikkeling B.V., Nijhuis Bouw B.V.  Een aantal van deze bedrijven gingen of gaan nog op pad in Leek om inwoners te interviewen om ideeën op te halen voor hun plan. Al eerder konden inwoners hun ideeën voor de nieuwe woonwijk aangeven bij de gemeente tijdens een inloopavond op 4 april 2023. Deze opgehaalde informatie gaf de gemeente door aan de projectontwikkelaars.

Beoordeling plannen
De plannen voor de nieuwe woonwijk worden begin juli ingediend bij de gemeente. Waarna een groep van experts deze beoordeelt aan de hand van vooraf opgestelde voorwaarden. Ze kijken naar kwaliteit en of er bijvoorbeeld is nagedacht over parkeren, het groen en duurzaamheid. Het plan dat het beste past in de omgeving en bij het landgoed Nienoord ‘wint’.

Wanneer wordt het definitieve plan bekend?
Het college van burgemeester en wethouders zal vervolgens in augustus een formeel besluit nemen tot verkoop. Samen met de winnende partij organiseren we in het najaar een bijeenkomst om het plan toe te lichten.

Tijdspad?
De winnende partij werkt het gekozen plan verder uit en er zal dan ook een bestemmingsplanprocedure starten. Waarschijnlijk is dit in het voorjaar van 2024 afgerond, waarna de gemeente het gemeentehuis in Leek daadwerkelijk verlaat. In de tweede helft van 2024 starten de sloop- en bouwwerkzaamheden. De buitendienstlocatie blijft langer open, tot de nieuwbouw in Leeksterveld klaar is. Waarschijnlijk is dat in het voorjaar van 2025.

Gemeentehuis Leek blijft open tot voorjaar 2024
Het komende jaar blijft het gemeentehuis in Leek gewoon open volgens de openingstijden. In het voorjaar van 2024 sluit het definitief. Tot die tijd blijft onze dienstverlening hetzelfde. U kunt daarna en ook nu terecht bij het gemeentehuis in Zuidhorn. Tegenwoordig kan veel dienstverlening ook online via westerkwartier.nl. Soms is het mogelijk om bij u in de buurt af te spreken, bijvoorbeeld in een dorpshuis of bij u thuis.

   
Back to top button