Geslaagde jubileum tentoonstelling ’t Hollandertje

LEEK – Zaterdag 4 november heeft de jubilerende kleindiervereniging een en ander gevierd met een grootse tentoonstelling, enkele honderden bezoekers kwamen kijken naar de ruim 200 dieren.

Om 9.00 uur opende burgemeester Hoekstra van de gemeente Leek de show waar bij hij met nadruk memoreerde aan het belang van dieren bij de opvoeding van kinderen. Kinderen welke dieren houden belanden minder vaak in de criminaliteit of hebben minder gedragsproblemen dan kinderen welke geheel zonder dieren opgroeien.

Een viertal ervaren keurmeesters beoordelen de dieren wat een hele klus was want over het algemeen was de kwaliteit zeer goed te noemen. Zowel de fokkers als het publiek kregen tussentijds de gelegenheid om vragen te stellen en zelf te zien hoe de beoordeling van de dieren plaatsvond.

Tussen de middag werd genoten van een gezamenlijke maaltijd.

Rond 2 uur was de einduitslag bekend. Bij de hoenders werd dhr. E.W Zwama uit doezum kampioen met een Modern Engels vechthoen haan kleur wit, reserve kampioen werd Lana Jansens met een Ko Shamo haan , dit was tevens het mooiste dier van de jeugd. Dhr. Palsma showde met zijn Barnevelder kriel de mooiste hoen op twee na.

Bij de Konijnen ging Dhr. Kleiker uit Leek met de hoogste eer strijken kampioen werd hij met een groot Lotharinger zwart, De prijs voor het mooiste dier grote rassen was  eveneens voor dit dier.

Het mooiste dier midden rassen werd geshowed door dhr.  Tjoelker met een Witte van Hotot voedster. Het jeugdlid Jurgen Lode uit Grijpskerk had 2x succes hij wist met een klein Lotharinger blauw de mooiste prijs in  de wacht te slepen bij de kleine rassen en het mooiste dier Jeugdlid wist hij te behalen met een Groot Lotharinger zwart. Bij de dwergrassen werd dhr. Mulder uit Noordwijk kampioen met een kleurdwerg tan zwart. Bij de cavia’s werd K. Tjoelker Postma uit Norg de winnaar meteen gladhaar tan zwart en werd reserve kampioen mej.  A. Bonnet uit Marum met een driekleur Lunkarya.

   
Back to top button