Rodenburg 1 thuis verslagen door Wêz Handich 1

LEEK – Het eerste competitieweekend stond voor Rodenburg 1 de thuiswedstrijd tegen Wêz Handich 1 op het programma.

De afgelopen jaren hebben beide ploegen vaak tegen elkaar gespeeld en bleek Wêz Handich altijd een lastige tegenstander voor de Rodenburgers. De Rodenburghal zat lekker vol en nadat de pupillen van de week hadden gescoord, kon de scheidsrechter fluiten voor het begin van de wedstrijd.

Rodenburg begon goed en stond al snel op 1-0. Dit bleek achteraf ook het enige moment in de wedstrijd dat Rodenburg op voorsprong stond. Wêz Handich schoot vandaag met scherp en Rodenburg kon hier te weinig tegenover zetten. Halverwege de eerste helft stond het al 5-9 en uiteindelijk werd er gerust met een 7-14 achterstand.

Het spel van de Rodenburgers was helemaal niet slecht, maar Wêz Handich was vandaag gewoon een maatje te groot. De tweede helft lukte het de Rodenburgers niet om het verschil kleiner te maken. Er werden nog wel een aantal goede aanvallen gespeeld en ook verschillende wisselspelers vielen verdienstelijk in. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een stand van 18-29. Een teleurstellende uitslag, maar het spel dat af en toe best wel aardig was geeft vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week. De gehele selectie zal dan afreizen naar Oude Pekela om het op te nemen tegen WSS.