Sparta verliest laatste veldwedstrijd van 2016

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelden de pupillen van Leo van der Lei de laatste veldwedstrijd van 2016. Tegenstander was het uit Dokkum afkomstige De Granaet. Sparta heeft de stijgende lijn te pakken en was vastberaden deze lijn door te zetten. De Granaet is een goede ploeg , zaak voor de Zevenhuister om direct scherp te beginnen. Om half 4 floot scheidsrechter Bergsma in voor het begin van de wedstrijd.

Sparta opende de wedstrijd fel en liet zien dat zij graag de punten in Zevenhuizen wilde houden. Via een kansje en een mooi schot van afstand stond het al gauw 2-0 voor de Rood-Zwarten. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig in deze fase van de wedstrijd. Aan beide kanten vielen de goals gemakkelijk ondanks goed verdedigend werk bleek De Granaet vooral in de vrije ballen dodelijk was. Halverwege de eerste helft stond Sparta met 9-6 voor, maar kregen zij de vierde goal maar niet door de gele mand. Telkens haakten de gasten uit Dokkum weer aan en kwamen zij twee minuten voor rust voor het eerst op voorsprong middels een kansje. Vlak voor het rustsignaal wist de thuisploeg via een schitterende doorlooptijd de 12-12 te scoren.

Een ruststand die de verhoudingen weer gaf.  Beide ploegen ontliepen elkaar niet. Zaak om de twee helft scherp te beginnen en te proberen om gestaagd een voorsprong op te bouwen. Echter liep dit geheel anders en waren het de gasten die vier maal op rij wisten te scoren. De Spartanen toonden veerkracht en wisten via goed opgezette aanvallen weer op gelijke hoogte te komen. Waar De Granaet in de eerste helft steeds in de achtervolging moest was het in de tweede helft andersom. De Rood-Zwarten moesten elke keer weer in de achtervolging en met nog vijf minuten op de klok was het 17-20. Sparta kwam nog terug tot 18-20, maar er was te weinig tijd. Toen de scheidsrechter af floot stond er een 19-22 eindstand op het bord.

Sparta heeft gestreden voor wat het waard was, maar kon helaas niet voorkomen dat de punten mee gingen naar Dokkum. Positief punt is dat Sparta de lijn naar boven heeft gevonden en zich nu mag gaan opmaken voor de zaal, welke op 12 november begint.