Sparta speelt zichzelf veilig door zege op DIO

ZEVENHUIZEN/LEEK – Afgelopen zaterdag stond voor de Gebroeders Brink formatie een van de belangrijkste wedstrijden van het zaalseizoen op het programma.

In een uiterst spannende poule, waarin je met 12 punten zomaar kunt degraderen, stond vandaag de wedstrijd tegen DIO op het programma. Sparta had voor aanvang van de wedstrijd 12 punten, DIO 1 minder. Met in het achterhoofd de verloren uitwedstrijd bij DIO stond er dus wel wat op het spel deze avond. In een volle Topsporthal floot scheidsrechter Holtrop om 19.30 uur voor aanvang van de wedstrijd.

Beide ploegen konden in het begin van de wedstrijd nog niet echt de korf vinden. DIO opende pas in de zesde minuut de score door van afstand raak te schieten. Niet veel later gooiden zij ook de 0-2 door de mand. Beide ploegen kwamen niet in het gewenste ritme en pas na elf minuten was het Sparta dat van afstand de eerste treffer mocht noteren. Na twintig minuten spelen stond er een 3-4 stand op het scorebord in de Topsporthal, uit deze stand bleek ook wel dat beide ploegen er alles aan deden om de punten in eigen zak te steken. Men liet elkaar weinig vrij en de kansen die er waren bleven vaak onbenut. Met nog twee minuten op de klok noteerde Sparta de 4-4, maar niet veel later scoorde DIO weer tegen. Met nog 20 seconden te spelen scoorde Sparta wederom een aansluitingstreffer en zo kon er met een zuinige 5-5 tussenstand gerust worden.

In de kleedkamer werd duidelijk dat er zeker wel iets te halen viel. Sparta moest er voor zorgen dat DIO de eerste kans niet kon nemen en dan zelf in de aanval direct een goal gaan maken en zo de wedstrijd rustig naar zich toen moest trekken. De pupillen van Jan Willem Venekamp gaven het publiek in de tweede helft waarvoor zij gekomen waren.

De Spartaanse verdediging onderschepte de bal en kon direct de 6-5 noteren. Niet veel later stond ook de 7-5 op het scorebord. Zaak voor de Zevenhuisters om het gat van twee vast te houden en uit te breiden naar meer. Maar ook de gasten uit Oosterwolde gaven niet op en brachten het verschil weer op één. Wat Sparta de tweede helft goed deed was het gat van twee verschil telkens behouden. Halverwege de tweede helft scoorde Sparta voor de derde keer twee goals op rij, wat betekende dat Sparta op vier goals verschil kwam, 11-7. DIO gaf niet op en scoorde middels een kansje. Maar telkens scoorde Sparta daarna weer twee goals. Zo bouwden de Zevenhuisters de stand gestaagd uit en werd er afgefloten bij een 18-11 eindstand.

Door deze zege is Sparta met 14 punten uit 12 wedstrijden zeker van nog een jaar korfbal in de Tweede Klasse. Dit werd na de wedstrijd gevierd met alle supporters die Sparta elke week weer kwamen steunen. Sparta neemt nu een weekje, welverdiende, rust. En zal op 21 maart weer starten op het veld. Op zaterdag 26 maar zal de selectie oefenen tegen DTS uit Surhuizum. Sparta 2 start om 15:00 uur en Sparta 1 op 16:30 uur op het sportcomplex in Zevenhuizen.