Veel gelezen

Pittige buien met veel wind de komende nacht en donderdag

Regio – Komende nacht regent het van tijd tot tijd stevig door en onweer is daarbij niet uitgesloten. Met name in het noordwesten kan er veel regen vallen, in totaal 20 tot 40 mm.

De minima liggen rond 11°C. De zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe naar (vrij) krachtig boven land, langs de westkust en boven het IJsselmeer naar hard, mogelijk stormachtig, 7-8 Bft, aan de zuidwestkust mogelijk 9 Bft.

Langs de westkust en bij buien boven land zijn er windstoten mogelijk van 75-90 km/u, in het zuidwesten en zuiden mogelijk (zeer) zware windstoten van rond de 100 km/uur. Langs de kust zijn nog steeds windstoten mogelijk van 75-90 km/u. In de vroege ochtend is er in het zuiden een kleine kans op (zeer) zware windstoten van rond de 100 km/uur. In de avond van donderdag neemt de wind geleidelijk af.

Code geel
Het KNMI heeft voor donderdag code geel afgegeven voor het tijdvak van 11.00 uur tot 20.00 uur. Dit wordt gedaan vanwege de harde windstoten.

   
Back to top button