FUNdag voor Jonge Mantelzorgers uit het Westerkwartier

Westerkwartier – Voor jonge mantelzorgers (JMZ’ers) is het belangrijk om ook momenten voor zichzelf te hebben. Daarom zijn we afgelopen donderdag met de JMZ’ers uit het Westerkwartier naar WILDLANDS in Emmen geweest. Een heerlijk dagje uit!

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren die opgroeien met ziekte en zorg thuis. Als één van de gezinsleden langdurig ziek is, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische problemen of een verslaving heeft, dan ben je een jonge mantelzorger. JMZ’ers zorgen bijvoorbeeld voor hun vader, moeder, broer of zus en houden rekening met hun ziekte of beperking of maken zich zorgen over de situatie thuis. En soms is de ziekte spelbreker doordat plannen onverwacht niet door kunnen gaan. Een jonge mantelzorger hoeft dus niet echt voor iemand te zorgen om er toch één te zijn.

“Ik vind vakantie altijd erg leuk, maar dan ben ik wel thuis en moet ik me meer aan mijn broertje aanpassen. Door de FUNdag heb ik iets voor mezelf en hoef ik even geen rekening met mijn broertje te houden”

De gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk de Schans vinden het belangrijk dat er aandacht is voor jonge mantelzorgers. We organiseren daarom regelmatig leuke dingen voor jonge mantelzorgers. Daarnaast zijn er mantelzorgondersteuners die de JMZ’ers bij kunnen staan met raad en daad. Dit jaar hebben we groots uitgepakt, omdat iedereen een extra zware tijd achter de rug heeft door Corona. Alle jonge mantelzorgers mochten een vriendje of vriendinnetje meenemen en daar werd goed gebruik van gemaakt! We waren met een groep van 72 kinderen tussen de 8 en 23 jaar. Het weer was onstuimig: veel regen en harde wind. Dat heeft de pret niet kunnen drukken, we kijken terug op een gezellige en zeer geslaagde FUNdag!

“Wij willen jullie hartelijk danken voor jullie inzet om er een mooie dag van te maken voor onze kinderen. Echt super!”

Ben jij ook jonge mantelzorger? Heb je vragen en/of en wil je ook uitgenodigd worden voor leuke activiteiten? Meld je dan aan bij Sociaal Werk de Schans. Dat kan door een mailtje te sturen naar [email protected] of neem contact op met Maran Oosterloo, coördinator Mantelzorg, via (06) 820 997 96. Je kunt haar bellen of appen.

Back to top button