50-plus bowling competitie zoekt nieuwe jongere leden

Leek – Bij het Sportcentrum Leek wordt bij de bowling naast de competitie van de Bowling League Leek Tolbert en een G-bowlingcompetitie ook een 50+-competitie gespeeld.

Na de coronaperiode is het aantal actieve bowlers in deze laatste groep afgenomen. Hoge brandstofkosten en fysiek ongemak waren twee redenen waarom spelers afhaakten. Er waren bowlers, die van ver kwamen: Leens, Smilde, Groningen, waarvoor de hoge brandstofkosten een belemmering zijn geworden om nog te
gaan bowlen. En fysiek ongemak is iets wat nu eenmaal op hogere leeftijd eerder opspeelt dan wanneer je jong bent.

De oudste speler, Jan Hoekstra, is inmiddels 90 en je hoeft geen helderziende
te zijn om te voorspellen dat die in de komende jaren een keer gaat afhaken. Ook
voor enkele 80-ers, hoe vitaal ook, kun je voorspellen dat dit een keer gaat gebeuren.
De huidige groep van spelers tussen de 50 en 75 jaar heeft behoefte aan verjonging. Wat is er leuker dan samen te gaan bowlen. Het houdt je in beweging en zorgt voor nieuwe sociale contacten. Om beginnende bowlers op weg te helpen is er genoeg deskundigheid aanwezig. Neem eens een kijkje op de websites vanSportcentrum Leek of bowling league Leek Tolbert Informatie kan ook ingewonnen worden bij Jan Meijering ([email protected])

Trainingen en eerste competitie
50+-ers kunnen op de dinsdagochtend tussen 10.00 en 12.00 trainen en op donderdagmiddag wordt tussen 14.00 en 16.00 een competitie afgewerkt. Dinsdag 3 januari 10.00 begint het weer. Voor de
prijs hoef je het niet te laten: € 6,50 voor een keer bowlen (3 games inclusief een kop koffie of thee met een koekje). En er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur. Als het je wat lijkt kom dan gewoon een keer langs. Kijken kost niets.

   
Back to top button