Promovendus OWK 1 dendert door tegen  vooraf ingeschatte titelkandidaat ASVD/KWOOT 1

OOSTWOLD – Deze week mocht de hoofdmacht van OWK thuis aantreden tegen ASVD uit Dronten.  Wederom een ploeg die op het veld uitkomt in de overgangsklasse, maar OWK heeft tegen Rigtersbleek al laten zien dat dit geen probleem hoeft te zijn.

Wel was bij aanvang van de competitie duidelijk dat ASVD een van de titelkandidaten zou moeten zijn, dus de punten die OWK vandaag zou kunnen pakken zouden in principe bonus zijn. Toch was de ploeg uit Oostwold bij voorbaat niet kansloos, gezien de resultaten van beide ploegen uit de voorgaande wedstrijden. Met beide teams op 4 punten zou vandaag voor een van beide een klein gaatje geslagen kunnen worden.

Na een leuke sfeeractie van de B1 van OWK, die voor het nodige getrommel, getoeter en commentaar zorgde tijdens deze wedstrijd, begon de ploeg uit Oostwold vol vertrouwen aan de wedstrijd. De 1-0 stond dan ook al snel op het scorebord, maar ASVD deed direct iets terug en tekende voor de 1-1. Tot de 10e minuut van de wedstrijd zochten beide teams rustig de aanval, maar scores bleven lang uit en pas na deze 10e minuut stond er een 2-2 stand op het bord. Hierna ging het echter een stuk vlotter met de scores. In de tien volgende minuten werd de korf maar liefst 10 keer gevonden, maar het was OWK dat dit een paar keer vaker deed dan ASVD. De stand a 20 minuten spelen was dan ook een welverdiende 9-5 in het voordeel van OWK. ASVD gaf echter niet op en hoewel OWK door bleef scoren sloop de ploeg uit Dronten langzaam dichterbij, wat resulteerde in een ruststand van 12-9.

In de rust werd besproken dat wij absoluut het betere van het spel hadden en dat deze wedstrijd gewonnen zou worden als we weer boven de 20 goals uit zouden komen. Het was slechts een kwestie van doorscoren en het hoofd koel houden.

Dit deed OWK dan ook. Direct na rust werd de 13-9 gemaakt, maar wederom was het ASVD dat aanklampte en de achterstand wist te beperken tot een gat van 2. In deze fase van de wedstrijd golfde de score op en neer. Waar OWK met goed spel probeerde het verschil weer groter te maken, probeerden de Drontenaren telkens tevergeefs om het gat te verkleinen. Via een 20-15 en 21-16 stand kwam ASVD nog een keer terug tot 2 punten, maar hierna wist OWK alsnog een voorsprong van 4 te realiseren en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 24-20.

De komende weken zal blijken of promovendus OWK de voorlopige koppositie vast kan houden, te beginnen met een uitwedstrijd op zaterdag tegen het voor de Oostwolders onbekende Exakwa uit Lelystad. Deze ploeg staat tot nu toe op 2 punten, maar zal zeker niet onderschat moeten worden als OWK de punten mee naar huis wil nemen. Vol strijd en passie zal deze wedstrijd gespeeld moeten worden, dan is alle vertrouwen er in een goede afloop. Voor wie nog niks te doen heeft… de wedstrijd begint om 17:25 in Lelystad, supporters zijn altijd welkom!