Veel gelezen

Vele kinderen en ouders op de been tijdens alternatieve Sinterklaas intocht door Leek (Foto’s/video)

Leek – Vanwege de huidige situatie rond Covid-19 kon de reguliere Sinterklaas intocht door Leek helaas niet georganiseerd worden. Daarom had Sinterklaas iets anders bedacht: Sinterklaas komt gewoon naar de mensen toe.

Zaterdag 13 november om twee uur startte de Sinttour, waarmee hij met zijn Pieten in een grote rondtocht door heel Leek ging rijden. Bijna alle wijken in Leek werden meengenomen in de route, die volgens de eerste inschatting zo’n 2 uur zal duren.

Door de grote drukte van de vele honderden ouders en kinderen langs de route ontstond er al snel vertraging. Uiteindelijk eindigde de tocht ruim een uur later dan gepland in het centrum van Leek. Maar het wachten werd beloond, de kinderen waren erg enthousiast en blij om Sinterklaas en de pieten te mogen begroeten.

Foto’s/video: Jelte Haumersen & Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button