Driemaal goud voor gymnaste uit Nietap

Nietap/Breda – Op 20 en 21 november werd in Breda de internationale wedstrijd Breda Open Acrobatics Cup gehouden – voor ontzettend veel acrobatische gymnasten de eerste wedstrijd in lange tijd, aangezien Gymnastiekbond KNGU zich in 2020 en 2021 genoodzaakt zag het wedstrijdseizoen te schrappen.

De sporters popelden dan ook om zich eindelijk weer eens met concurrentie te kunnen meten. Namens topsportstichting Acro Academy wisten de Pupillen en Jeugd teams voor een medailleregen te zorgen.

Acrogymnaste Mare Hogehuis uit Nietap wist hier met haar sportpartners Ilse van Gelderen en Ilse van Dam een grote bijdrage aan te leveren.  In de categorie Jeugd damesgroepen zetten Mare en haar partners een strakke balans oefening neer, die hen de hoogste trede van het erepodium opleverde. Aan één gouden medaille had het trio niet genoeg: ook op tempo werd een spetterende oefening gepresenteerd die de dames een tweede gouden plak opleverde, waarna zij ook allround het goud omgehangen kregen. Met drie gouden medailles keerde Mare dan ook tevreden terug uit Breda.

Foto: Mare Blaam. Van links naar rechts: Ilse van Gelderen, Ilse van Dam, Mare Hogehuis

Back to top button