Komende maand oefeningen met Hercules C130 vliegtuig in speciaal laagvlieggebied

Regio –Vanaf 29 november tot en met 17 december gaan de Koninklijke Luchtmacht en de Bijzondere Bijstandseenheden van de Koninklijke Marine een grootschalige oefening houden boven een groot deel van Nederland.

Bij deze oefening, genaamd Tech Bull, valt ook een deel van de provincie Groningen binnen het grootschalige laagvlieggebied. Tech Bull is een oefening van het 336 squadron van de Koninklijke Luchtmacht, samen met onder andere Bijzondere Bijstandseenheden van de Koninklijke Marine.

Laagvlieggebied
‘Om de gezagvoerders van de ‘Tech Bull’ de mogelijkheid te geven verschillende routes te plannen en een spreiding van het geluid te bewerkstelligen, is gekozen voor een groot tijdelijk laagvlieggebied’, laat de Koninklijke Luchtmacht weten in een persbericht.

De vluchten vinden plaats op werkdagen tussen 29 november en 17 december. Er zal voornamelijk in de avonduren worden gevlogen, tussen 17.00 en 23.00 uur.

De C130 Hercules is een viermotorig vliegtuig, wat Defensie gebruikt voor het vervoer van manschappen en materieel. Het toestel is gespecialiseerd in opstijgen en landen op oneffen ondergronden, waardoor het ook buiten gebaande vliegvelden kan opereren. De oefening, genaamd ‘Tech Bull’ , is bedoeld als oefening voor de defensiemissie in Mali.

   .
Back to top button