Veiligheidsregio Friesland overhandigt brandweerauto aan Bosbrandweer Noord-Nederland

Peloton 4x4 voertuigen nu compleet

Niebert – Maandag eind van de middag heeft veiligheidsregio Friesland een tankautospuit overgedragen aan Bosbrandweer Noord-Nederland. Deze brandweerauto heeft altijd dienst gedaan op het Waddeneiland Terschelling.

Tijdens het officiële moment werd door de voormalige natuurbrand coördinator van VRF, Henk Schuijn de auto overgedragen aan de commandant van de Bosbrandweer Noord-Nederland, Cees Meinders. Aan een andere medewerker van de VRF mocht op een unieke, corona-veilige manier de sleutels overhandigen.

Door de aanvulling van dit voertuig heeft de Bosbrandweer nu beschikking over een peloton. Verder beschikt dit voertuig net als de andere tankautospuiten van de Bosbrandweer over een vierwielaandrijving. Hierdoor is deze auto zeer geschikt voor terrein rijden. Deze auto is door zijn vele opties een rijke aanvulling voor de Bosbrandweer.

Foto’s: Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

 

Back to top button