John van Zweden (Swansea City) te gast bij VEV’67

LEEK – Woensdagavond 4 februari werd door de sponsorcommissie van VEV’67 een avond voor alle sponsoren van VEV’67 georganiseerd. Deze avond was als speciale spreker de Nederlandse behangkoning en mede-eigenaar van Swansea City, John van Zweden, te gast in Leek. Deze geboren Hagenees heeft een groen-geel ADO-hart, maar ook een voorliefde voor het Engelse voetbal.

Na de opening door Jaap Pranger(voorzitter VEV’67) en Ron de Boer(Hoofdtrainer), nam John van Zweden het woord. In ca. 3 kwartier vertelde hij zijn markante levensverhaal. John van Zweden was 20 jaar oud, toen hij de verf- en behangwinkel van zijn vader overnam en uitbouwde tot de grootste behang- en woninginrichtingswinkel van Nederland. Het leverde hem landelijke bekendheid op als de behangkoning. John heeft daarnaast nog een reclamebedrijf, waar reclameborden worden gemaakt, textiel bedrukt en belettering van auto’s uitgevoerd. John’s passie is het Engelse voetbal. De correspondentie die hij als 16-jarige scholier voerde met een penvriend in Groot Brittannië, resulteerde in een hechte vriendschap met een supporter van Swansea City. Vanaf dat moment heeft hij ook deze club in zijn hart gesloten en volgt hij alle wedstrijden. Toen in 2002 Swansea City door de toenmalige eigenaar aan de rand van de afgrond was gebracht, heeft John met een aantal lokale supporters de club gered door die eigenaar uit te kopen. Vanaf dat moment is Swansea City opgeklommen van de onderste plaats in de laagste betaalde voetbalafdeling tot de Premier League. In het eerste seizoen 2011-2012 speelde Swansea met verfrissend voetbal mee in de middenmoot en ook dit seizoen gaat het heel goed.

“Het verhaal van een Haagse volksjongen die als Swansea City supporter opgroeide tot mede-eigenaar.”

Na het inspirerende verhaal van John van Zweden was er nog de gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en drankje.

Foto’s: Herald Veenstra/InfoLeek

 

 

   
Back to top button