Nederlandse ambassadeur in Denemarken bezoekt Westerkwartier

Westerkwartier – Op vrijdag 26 november 2021 brengt dhr. Rob Zaagman een bezoek aan het Westerkwartier. Dhr. Zaagman is de ambassadeur van Nederland in Denemarken.

Verbinding met Westerkwartier
Voordat dhr. Zaagman zijn post in Denemarken startte, was hij Nederlands ambassadeur in Nieuw-Zeeland. Destijds heeft hij zich ingezet om de Pounamou naar het museum in Lutjegast te krijgen. Dhr. Zaagman gaat nu voor het eerst het Albert Tasman Museum bezoeken om de opstelling van de Pounamou in het museum te bekijken.

Honorair Consul van Denemarken
Daarnaast zal er een ontmoeting plaatsvinden tussen dhr. Zaagman en dhr. Peter van Dam. Dhr. Van Dam is Honorair Consul van Denemarken en woonachtig in het Westerkwartier. Het Consulaat van Denemarken in Groningen is een bilaterale missie in Nederland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Deense belangen in Nederland. Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van o.a. ontwikkelingssamenwerking en culturele zaken.

Dhr. Zaagman en dhr. Van Dam zullen o.a. een bezoek brengen aan de Scandinavische Woonwinkel in Leek en aan de Scandinavische design winkel ‘Akokkrijthe’ in Grootegast. Ook zullen zij een gesprek hebben met burgemeester Ard van der Tuuk.

Back to top button