Volop ontwikkeling en plannen voor woningbouw in de gemeente

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier bouwt er de komende jaren een flink aantal woningen bij in verschillende dorpen. Vorig jaar zijn er meer dan 200 woningen bijgekomen. De verwachting is dat het aantal nieuwe woningen in 2021 hier ruim overheen gaat. De gemeente blijft volop bezig met het ontwikkelen van plannen voor woningbouw om hiermee aan de grote vraag te voldoen.

De woningbouw vindt plaats in de hele gemeente
De projecten voor woningbouw zijn van verschillende grootte en op verschillende locaties in de dorpen. Bijvoorbeeld de projecten in Opende, Ezinge, Grijpskerk en andere dorpen. Ook zijn er nieuwe fasen voor de nieuwbouwwijken in Zevenhuizen-Oost en Oostindie Zuid in Leek.

Projecten onder de aandacht brengen
Om deze projecten onder de aandacht te brengen, heeft de gemeente panelen laten maken. Hierop staan projecten die binnenkort in de verkoop gaan.  De panelen zijn gemaakt voor de NieuwbouwbeursXL. Deze zou plaatsvinden van 19 tot en met 21 november, maar ging niet door in verband met de geldende coronamaatregelen.

Wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi: “Nu de nieuwbouwbeurs niet door is gegaan, willen we belangstellenden laten zien dat we volop bezig zijn met het ontwikkelen van plannen voor woningbouw op diverse locaties in onze gemeente. Een overzicht van de projecten staat op www.westerkwartier.nl/nieuwbouw.”

Back to top button