Ondanks goede wedstrijd verliest OWK 1 haar eerste wedstrijd in de overgangsklasse

OOSTWOLD – Na een geweldig seizoen van de selectie van OWK stond op 3 september de eerste competitie wedstrijd in de overgangsklasse voor de deur. De selectie van OWK heeft een goede voorbereiding gehad onder de nieuwe coaches Patrick Aalders en Sjoerd Lap. Met het zonnetje erbij begon om 14:30 uur de wedstrijd tussen Mid-Fryslân 1 en OWK 1.

Mid-Fryslân begon scherp aan de wedstrijd en maakte snel de 1-0. OWK had in de aanval moeite met de zakkende heren van Mid-Fryslân en stond daarom telkens een paar doelpuntjes achter. Mid-Fryslân schoot scherp en scoorde veel afstandsschoten waardoor OWK na 20 minuten 9-5 achterstond. OWK kreeg meer grip op de wedstrijd, door schoten uit te stellen om binding te houden met de zakkende heren. Alleen had OWK moeite met het gat van de korf te vinden waardoor het tegen een 14-11 ruststand op keek.

In de rust werd besproken dat het spel aanvallend steeds beter liep alleen de schoten afgerond moesten worden. In de verdediging de tegenstander niet te veel ruimte geven en de achterkant proberen dicht te lopen.

Zo werd vol vertrouwen de 2e helft gestart. Mid-Fryslân bleef doorgaan met scoren en daarom probeerde OWK door middel van een aantal wissels de wedstrijd om te keren. Het publiek zag mooie aanvallen maar OWK kon deze vaak niet verzilveren met een doelpunt. Met nog 6 minuten op de klok keek OWK tegen een 24-18 achterstand op waardoor de wedstrijd beslist was. OWK ging na de 1e competitie wedstrijd in de overgangsklasse zonder punten naar huis. Complimenten voor de topscoorder aan de kant van OWK, Frans Wobbes, die een goede pot heeft gespeeld. OWK heeft goed spel laten zien en gaat na een verlies van 25-21 vol vertrouwen door naar volgende week.

Volgende week worden de eerste thuiswedstrijden voor de senioren van OWK gespeeld. Op zondag 10 september start om 11:30 uur OWK 3 tegen Leeuwarden 2, om 13:00 uur zal OWK 2 starten tegen Avo 3 en om 14:30 uur begint de wedstrijd tussen OWK 1 en Avo 1. We hopen u allen langs de lijn te zien!