Cas Grutter nieuwe Jeugdkampioen schaakclub Leek

LEEK – Cas Grutter uit Tolbert is de Jeugdkampioen 2016-2017 van de schaakclub Leek e.o. geworden. Cas werd in 2015 lid van de schaakclub en is sindsdien behoorlijk vooruitgegaan met zijn spel.

Hij volgt Maarten Wilting op, die het dit seizoen met een eerste prijs eveneens goed gedaan heeft. Ook voor Tobias van Essen was er een eerste prijs. Tweede prijzen waren er voor Jesper Tangerman, Job Kiers, Koen van Zonneveld en Jort van Huffelen. Jurriën Pals, Thijmen Pruisscher, Lammert Buls, Joris Stap, Lucas van der Veen, Maurik de Vries, Bradwynn Huisjes en Debi Udding wonnen een derde prijs.

Remmelt Hofstra heeft bij het Gas Terra jeugdschaaktoernooi in Groningen een eerste prijs gewonnen, met daarbij een training door een grootmeester voor alle jeugdleden van de schaakclub Leek. Deze training zal in het begin van het schaakseizoen 2017-2018 worden gegeven. Overigens gaat clubkampioen Martien Veldman het komende seizoen ook schaaklessen geven aan de jeugd. Tobias van Essen behaalde een derde prijs bij dit toernooi. Het nieuwe schaakseizoen start op vrijdag 1 september 2017 met een Open Schaakavond voor de jeugd en voor de volwassenen.

   
Back to top button