Gemeente Westerkwartier gaat jeugd helpen bij inhalen corona achterstanden

Westerkwartier – Basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en kinderopvangorganisaties in de gemeente Westerkwartier kunnen ondersteuning aanvragen om door corona opgelopen achterstanden in te halen. Ze ontvangen deze week een aanvraagformulier van de gemeente, waarop ze aan kunnen geven van welke inzet of activiteiten ze gebruik willen maken. De bedoeling is dat ze daarna zo snel mogelijk kunnen starten.

Achterstanden op diverse gebieden bij kinderen door corona

Aanbod ondersteuningsactiviteiten
Deze zorgen zijn de reden voor de keuzes die de gemeente heeft gemaakt voor het soort ondersteuningsactiviteiten. ‘Zo gaan we extra jeugdondersteuners van Sociaal Werk De Schans inzetten die dichtbij in en rond de scholen ondersteuning aan kinderen bieden’ aldus wethouder Elly Pastoor. ‘We zetten in op extra sport- en bewegingsactiviteiten, cultuur en gezonde leefstijl. Dat doen we samen met andere activiteiten die we al in gang hebben gezet. Denk bijvoorbeeld aan Kickstart, het Voedselakkoord en School in Beweging. Belangrijk is dat we per school en kinderopvang naar behoefte maatwerk leveren. En dat we daarin met elkaar samenwerken. Zo hopen we samen een inhaalslag te maken.’

Geld voor herstel en ontwikkeling kinderen via onderwijs en opvang
De gemeente Westerkwartier krijgt 950.000 euro van de Rijksoverheid uit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). De gemeente gebruikt dit geld om de jeugd via onderwijs en opvang te helpen bij het wegwerken van achterstanden die door corona zijn ontstaan.

Back to top button