Pakjesavond koud en kil

Kans op wat ijskoude motregen

Landelijk – Tijdens pakjesavond is het voor het gevoel ijskoud door een lage temperatuur van 1 tot 3 graden, in combinatie met vochtige lucht. Daarbij kan het soms motregenen. In de nacht naar maandag is tijdens opklaringen kans op vorst en een mistbank.

Zo warm en gezellig het tijdens pakjesavond binnen is, zo kil en vochtig is het buiten. Het is bewolkt en zo nu en dan kan het een beetje motregenen. Aan het begin van de avond is het zo’n 3 graden en dat maakt de motregen ijskoud. In het noordoosten van het land is het met een enkele graad nog wat kouder.

Gevoelstemperatuur onder nul
Wie van de Sint een muts heeft gekregen en later in de avond op pad moet heeft geluk. De zwakke tot matige noordoostenwind voelt in combinatie met de vochtige lucht en de lage temperatuur koud aan. De gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt en in het noorden lijkt het alsof het vriest.

Als het in de nacht naar maandag lokaal opklaart kan het in korte tijd vriezen en kan ook nevel ontstaan.

Back to top button