Rotaryclub Roden-Leek steekt handen uit de mouwen en plant 2500 tulpenbollen bij Vredewold

Leek – Zaterdag 4 december heeft een enthousiaste groep vrijwilligers van de Rotaryclub Roden-Leek de handen uit de mouwen gestoken.

In de tuinen van Woonzorgcentrum Vredewold in hartje Leek werden ruim 2500 tulpenbollen gepoot. Dit is een schenking van de Rotaryclub aan de bewoners van het huis. Komend voorjaar zullen zij vanuit hun appartementen kunnen uitkijken op een fraaie bloemenpracht. De activiteit van de club staat in het teken van het internationale End Polio Now project van Rotary.

Bestrijden van Polio
Een belangrijk deel van de opbrengst van de bollen wordt besteed aan het bestrijden van Polio. Polio is bijna de wereld uit, mede dankzij de jarenlange inspanningen van Rotary International. Alleen in afgelegen gebieden in Afganistan en Pakistan komen nog haarden van deze vreselijke ziekte voor. Daar worden lokale inentingsprogramma’s opgezet om de ziekte helemaal de wereld uit te krijgen.

Rotary Roden-Leek heeft de bollen zelf aangekocht en aan Vredewold geschonken. Vorig jaar werden op deze manier de tuinen van havezate Mensinge in Roden aangeplant en het jaar daarvoor werd dit gedaan rond de borg Nienoord in Leek.

   .
Back to top button