Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) gezocht voor in de gemeente Westerkwartier

Westerkwartier – De gemeente Westerkwartier is op zoek naar een nieuwe Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) die deel gaat nemen aan het team van Toezicht, Controle en Handhaving (TCH). Hiervoor staat sinds kort een vacature online.

Het team TCH voert toezichthoudende, controlerende en handhavende werkzaamheden uit op thema’s uit het fysieke domein. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden binnen teams in stapjes worden ingevuld. Team TCH heeft standplaats Zuidhorn, maar het is mogelijk dat je uiteindelijk ergens anders wordt ingezet.

Je levert als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) een bijdrage aan de leefbaarheid in onze gemeente. Je let op of inwoners, ondernemers en bezoekers in onze gemeente zich houden aan de regels van de Alcoholwet (eerder Drank- en horecawet), Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en andere wet- en regelgeving voor de openbare ruimte.

Je handhaaft op onder andere de blauwe zone, aanlijngebod van honden en op evenementen. Je spreekt de overtreders aan en treed handhavend op als het nodig is, bijvoorbeeld strafrechtelijk of bestuurlijk. Daarbij ben je het visitekaartje van onze gemeente. Je staat dicht bij de inwoner, treedt dienstverlenend op en handelt meldingen af. De rapportage van meldingen en controles worden verwerkt in diverse registratiesystemen.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau (bij voorkeur Handhaver Toezicht en Veiligheid);
 • Je bent in het bezit van BOA certificaat (domein I) en hebt enige jaren ervaring als BOA;
 • Je bent in het bezit van het certificaat Toezichthouder Drank- en horecawet/Alcoholwet;
 • Je staat sterk in je schoenen, bent stressbestendig, daadkrachtig en goed in staat zelfstandig te werken;
 • Je kunt discreet omgaan met gevoelige informatie, bent proactief en kijkt met een integrale blik naar je taken;
 • Je bent bereid om op onregelmatige tijden te werken;
 • Je werkt oplossingsgericht en weet de situatie goed in te schatten;
 • Je kunt wettelijke voorschriften op een eenvoudige en duidelijke wijze uitleggen;
 • Je hebt prettige communicatieve vaardigheden waardoor je tactvol maar ook overtuigend kunt optreden;
 • Je hebt een positieve instelling en werkt graag met anderen samen.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Het aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het volgen van een opleiding behoort tot de mogelijkheden. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een contract voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 6 of functieschaal 7 (maximaal € 3.176,-).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Elsbeth Slager, 06 28 75 82 49 of [email protected]. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met medewerker HRM Hester Noorman, 06 28 75 83 06 of [email protected].

De volledige vacature vind je op de website van de Gemeente Westerkwartier.

Back to top button