Verlichte Trekkertourtocht door Westerkwartier brengt sfeer in de straten en bij verzorgingshuizen (Video)

Westerkwartier – Woensdagavond trok de Verlichte Trekkertourtocht door het Westerkwartier wat georganiseerd was door Westerkwartier Boert Bewust.

Aldus Jacquelien de Vries van de organisatie; “Dit is de eerste tourtocht die georganiseerd is door Westerkwartier Boert Bewust. We hebben dit georganiseerd om wat licht in de donkere tijden naar de inwoners te brengen en zo ook de positieve kant van de boeren te laten zien. We protesteren als we boos zijn maar hebben ook zeker een goede kant. Dat dit zo’n succes is geworden hadden we nooit verwacht. Dit begon met zo’n 15 aanmeldingen maar vanavond zijn er uiteindelijk zo’n 60 trekkers meegereden.”

Langs verzorgingshuizen
De route die van start ging in Doezum ging door het hele Zuidelijk Westerkwartier. In Marum ging de route langs verzorgingshuis De Hoorn en in Leek kregen de bewoners van Vredewold bezoek. De boeren hebben bij beide verzorgingshuizen wat lekkers afgegeven voor de bewoners voor morgen tijdens de koffie.

BEDANKT, namens de bewoners van Stichting Vredewold. We hebben genoten! “Prachtig”, “wat een werk!”, “wat lief”, en vele oh’s en ah’s waren het commentaar!! Dank voor de mooie avond mensen!

Afsluiting in Tolbert
Rond acht uur eindigde de route op het parkeerterrein achter de Postwagen in Tolbert. Hier werden alle trekkers netjes opgesteld en werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje.

Foto’s/video: Jelte Haumersen & Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button