KVW’22 verliest laatste veldwedstrijd en gaat zich voorbereiden op de zaal

Zuidwolde – Dit weekend mocht de selectie van KVW’22 afreizen naar Zuidwolde voor de return tegen ZKC’19. De thuiswedstrijd, en tevens de eerste competitiewedstrijd onder de naam KVW’22, werd door het vlaggenschip uiteindelijk dik verloren, maar toch heerste er toen geen ontevredenheid. Daarnaast zijn ze een paar weken verder en raakt de groep steeds meer aan elkaar gewend.

Winst, zo vlak voordat ze de zaal ingaan zou mooi zijn, helemaal gezien het feit dat de teams voorafgaand aan de wedstrijd een gelijk aantal punten hadden. Twee punten zou betekenen klimmen naar de 2e plek en dus een mooie uitgangspositie voor het resterende deel na de zaalcompetitie.

Blessures
Helaas missen ze nog steeds een drietal heren door blessures. Jeroen van Wijk, Sicco Koopmans en Joost Mellema keken dus helaas van de zijlijn toe. Niels Lap en Marijn van Wijk namen deze week de plekken in naast Arjan Kiewiet en Frans Wobbes en ze deden dit niet onverdienstelijk.

De eerste helft begon goed voor de thuisploeg, maar KVW’22 liet meteen zien niet voor niets naar Zuidwolde te zijn afgereisd. Na een 2-0 achterstand trok Annelies Schuitema de stand snel gelijk en dit ging de eerste helft grotendeels zo heen en weer. Na 20 minuten spelen was het echter het vlaggenschip uit Leek/Oostwold die het voortouw nam en ging rusten met twee punten voorsprong: 9-11.

In de achtervolging
De rust bleek echter wederom voor KVW niet gunstig te zijn. De ploeg begon matig aan de tweede helft en kreeg snel vijf doelpunten achter elkaar tegen, waardoor het beeld ineens heel anders werd. 14-11 in het voordeel van ZKC en de ploeg moest in de achtervolging. Door enkele omzettingen werd getracht dit te doen en gezegd mag worden dat de spelers de koppen niet lieten hangen en knap doorgingen. Door doelpunten van invaller Dylan Noordhof, Niels Lap en Arjan Kiewiet werd het verschil terug gebracht naar twee punten verschil met nog drie minuten te spelen. Helaas bleef het daarbij en door een laatste doelpunt van ZKC stond de eindstand van 23-20 uiteindelijk op het scorebord.