Afvalinzameling tijdens de feestdagen en wijzigingen vanaf 2022

Westerkwartier – Gemeente Westerkwartier heeft inmiddels enkele wijzigingen en nieuwtjes bekendgemaakt rondom de afvalinzameling feestdagen.

Milieuboer, groene en grijze container

  • Geen wijzigingen rondom de feestdagen.
  • Ongeveer 60 huishoudens krijgen in 2022 te maken met andere inzameldagen. Deze huishoudens krijgen een brief met de wijzigingen.
  • De gemeente vraagt u uw afval voor 7.00 uur aan de weg te zetten. Verschillende situaties kunnen oorzaken zijn dat uw afval (eenmalig) eerder of later op de dag wordt opgehaald.

Milieustraten gesloten
Milieustraten de Tweemat Grootegast en Oldekerk (Gaarkeuken) zijn gesloten op zaterdag 25 december en op zaterdag 1 januari 2022.

Kerstbomen
Leg uw kerstboom maandag 10 januari voor 7.00 uur aan de weg. Tot en met vrijdag 14 januari is men bezig met inzamelen van de bomen.

KCA-routes
Het KCA-depot Noordhorn sluit definitief. In 2022 heeft de gemeente daarom het aantal KCA-routes uitgebreid van vier naar zes rondes. De inleverdagen voor 2022 staan op de website.

Grofvuilroutes
In 2022 rijdt de gemeente weer viermaal de grofvuilroute. Houd onze kanalen (website, socials en gemeentepagina) in de gaten voor de data.

Wilt u meer weten over afval wegbrengen en afval scheiden, ga naar www.westerkwartier.nl/afval

Back to top button