Kinderopvang De Jonge Wereld in beweging

LEEK – De Jonge wereld te Leek gaat mee in de tijd en wil graag aansluiten bij de behoeften van de klant. Om hieraan te voldoen zorgen wij als enthousiast team ervoor telkens vernieuwend te zijn in ons aanbod.

  • KDV 0-4 jaar

De afgelopen jaren wordt er steeds meer flexibiliteit gevraagd in het productenaanbod van De Jonge Wereld. Grotendeels wordt aan deze vraag voldaan maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering.

Daarom is er met ingang van 16 augustus jl. de mogelijkheid om voor het kinderdagverblijf 40 weken opvang af te nemen. Vooral voor de ouders die werkzaam zijn in het onderwijs blijkt dit een uitkomst te zijn.

  • BSO 4-12 jaar

Op de BSO werken we met thema’s. We werken in blokken van vier weken waarin alle activiteiten geënt zijn op het desbetreffende thema. Je kan denken aan de thema’s natuur, techniek, dans, muziek en beroepen. Bij het thema techniek laten we kinderen bijvoorbeeld zelf een radio uit elkaar halen om te kijken hoe dat er van binnen uit ziet en doen we allerlei proefjes. Met natuur gaan we op stap met de boswachter van Staatsbosbeheer die ons van alles leert over de natuur. Op deze manier is geen dag hetzelfde op de BSO en dagen we de kinderen uit te ontdekken, want wat is er nou leuker dan elke dag weer nieuwe dingen leren.

  • Nijntje beweegdiploma

Ook op het gebied van “beweging” staat De Jonge Wereld zeker niet stil. Zo volgen er op dit moment 17 van onze medewerkers de opleiding  “Nijntje Beweegdiploma” via het KNGU.

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van het jonge kind.

Daarom bieden wij kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar straks de kans om bij ons op een leuke en speelse manier hun “Nijntje Beweegdiploma” te halen.

  • Zwemles

Bij De Jonge Wereld is het ook mogelijk om zwemles te volgen. Kinderen worden dan vanaf de locatie naar het zwembad gebracht en weer opgehaald. Ook is het mogelijk om kinderen zelf van het zwembad op te halen. Op dit moment worden er elke woensdag zwemlessen gevolgd van 16.00 – 17.00 uur en vanaf 17.00 – tot 18.00 uur. Voor verdere mogelijkheden kut u gerust contact met ons opnemen.

  • Sport BSO 6-12 jaar

Op de Sport BSO krijgen kinderen de mogelijkheid om te ontdekken waar hun talenten liggen, of zich te ontwikkelen in voor hun onbekende sporten. Dit realiseren we door te werken in blokken van 5 weken waar kinderen de mogelijkheid krijgen om te kiezen voor een sport die wordt aangeboden door gediplomeerde (sport)begeleiders. Voor verschillende sportdisciplines worden ook sportverenigingen uitgenodigd om een clinic te verzorgen. Vervolgens is er na elke cyclus weer een nieuw keuzemoment.

Ook heeft de Sport BSO de faciliteiten om een zo breed als mogelijk sportaanbod aan te bieden. Zo kan er binnen (Sportcentrum) als buiten (VEV’67) gesport worden, is er een judozaal, danszaal, fitnesszaal en turnhal aanwezig en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van Zwemkasteel Nienoord. Op dit moment zijn er elke vrijdag zwemclinics bij Zwemkasteel Nienoord onder leiding van een gediplomeerd zwemtrainster. Wie wil zijn middag nou niet op deze sportieve manier invullen?

  • Contact

Kijk gerust een keer op onze site voor meer informatie www.dejongewereld.nl. U bent van harte welkom voor een bezichtiging op één van onze locaties. U kunt hiervoor contact opnemen voor een rondleiding en meer informatie. Voor contactgegevens kunt u onze site bezoeken en klikt u vervolgens op het kopje contact.

   
Back to top button